Hogyan működik?

A Vhelpi az Interneten keresztül kialakított videókapcsolat segítségével köti össze az operátort az ügyféllel. Az operátor feladata használati esettől függően lehet adatgyűjtés, távsegítség nyújtása az ügyfélnek, vagy vizuális környezetfelmérés, kárfelmérés.
Rendszerünk kiiktatja a felesleges regisztrációs és e-mail megerősítést igénylő folyamatokat, így az ügyfelek és az operátorok a lehető legkönnyebb és leghatékonyabb módon tudják felvenni a kapcsolatot egymással. A szoftver SMS-ben egy egyedi, egyszerhasználatos meghívó linket küld az ügyfél telefonjára, melyet böngészőjével megnyitva pillanatok alatt létrejön az interaktív videókapcsolat.

Vhelpi - videós segítség - ügyintéző

Ügyintéző mint, technikus, operátor, orvos, kárfelmérő

Az igény, probléma, hiba, betegség bejelentése után, kiszállás helyett, felveszi a kapcsolatot az ügyféllel a platformon keresztül.

Ügyfél mint, hibabejelentő, vásárló, károsult, beteg

Az ügyfél okostelefonján a linket megnyitva elindítja a videó streamet, így az ügyintéző virtuálisan segítheti, vizsgálhatja az ügyfelet, annak környezetét, vagy problémáját.

Vhelpi - videós segítség - ügyfél

Technológia háttér

A rendszer magját a böngészők között kialakított magasminőségű videókapcsolat alkotja, mely adaptálódik az adott hálózati minőséghez. Ennek eléréséhez a WebRTC (Web Real Time Communication) nevezetű, nyíltforrású, valós idejű kommunikációt biztosító protokollgyűjteményt használjuk.

Vhelpi - Technológiai háttér
A WebRTC egy Google által fejlesztett és publikált nyílt prokotoll, melyet mára a legtöbb modern böngésző támogat és egységesen implementál.

A távkommunikációnak a modern információs társadalomban hatalmas jelentősége van, amely a pandémia alatt csak erősödött, ez pedig rengeteg céget és szoftvermérnököt késztetett arra, hogy beálljon a WebRTC mögé támogatóként és fejlesztőként, és ne csak böngészőkben, hanem azon kívül, a natív szoftvervilágban is implementálják a protokollt.

Ez azt eredményezte, hogy napjainkra többek között a Facebook Messenger, a Zoom és a Microsoft Teams techvállalatok termékeinek magját is a WebRTC képzi.

A WebRTC tulajdonképpen összegyűjti az elmúlt évtizedek legfontosabb és legsikeresebb valós idejű kommunikációban alkalmazott technológiáit, és egy komplex, csúcstechnológiás protokollcsaládba gyúrja össze őket.

A teljesség igénye nélkül alkalmazunk DTLS (Datagram Transport Layer Security) és SRTP (Secure Real-Time Transport Protocol) protokollt a magasszintű adattitkosításhoz, SCTP (Stream Control Transmission Protocol) protokollt a bináris adatok (fájlok) küldéséhez, illetve RTP (Real- Time Transport Protocol) protokollt a médiafolyamok, azaz videó és hang küldéséhez.

Technológia előny

Vhelpi - Technológiai előny
A rendszer magját a böngészők között kialakított magasminőségű videókapcsolat alkotja, mely adaptálódik az adott hálózati minőséghez. Ennek eléréséhez a WebRTC (Web Real Time Communication) nevezetű, nyíltforrású, valós idejű kommunikációt biztosító protokollgyűjteményt használjuk. Mivel a Vhelpi egy webalapú, tehát böngészőből használható alkalmazás, így minden nagyobb, WebRTC kompatibilis böngészőtípusra nyújtunk támogatást: Apple Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox. Egy 2022-es felmérés szerint a mobilon használt böngészők 93%-a a fent említett három böngésző valamelyike, és asztali számítógépek esetén ez az arány szintén megközelítőleg 90%.

Milyen adatokat tárolunk?

A Vhelpi fejlesztése során törekedtünk arra, hogy a lehető legkevesebb adat tárolódjon vagy haladjon át a mi szervereinken.

Az ügyfelek eszközinformációit (hozzávetőleges helyzetmeghatározás, hálózattípus, böngészőtípus) nem tároljuk, hanem valós időben továbbítjuk az operátor számítógépére, így ezek az adatok csak a munkamenet közben láthatók, a hívás lezárását követően nem visszakövethetők. Az SMS-meghívóknak köszönhetően az ügyfelek telefonszáma is név nélkül jelenik meg.

A tényleges videókommunikáció, mely során az operátor az ügyfél telefonjának kameraképét láthatja, kizárólag a két eszköz között áll fent, titkosított csatornán, így a videókép sem menthető le semmilyen harmadik fél által.
Kizárólag a rendszerbe beregisztrált operátorok e-mail címét és nevét tároljuk, akik dedikált felhasználói fiókkal rendelkeznek.

Vhelpi - Adatok tárolása

Hogyan üzemeltethető?

Vhelpi - Üzemeltetés
A modern IT technológiákat követve a Vhelpi rendszer szerverinfrastruktúrája teljes mértékben képes konténerizált (virtuális) környezetben futni, azaz bármilyen szerveroperációsrendszeren üzemeltethető, amely rendelkezik Docker támogatással. A rendszer skálázhatóság tekintetében is versenyképes, ugyanis a szervereink szerepe a videókapcsolat felállításában és az alkalmazás egyéb részeinek kiszolgálásában minimális, így egy nagyobb felhasználóbázissal rendelkező partner esetén sincs szükség horizontális infrastruktúra skálázásra.

Felkeltettük érdeklődését?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Govern group logo

476

Ügyfél

619

Megoldás

28

Szoftver

33

Dolgozó

Copyright © 2024 Govern-Soft Kft. Minden jog fenntartva!